Envia el teu conte

Petits Contes és un projecte en xarxa en el marc d’IntersECCions que posa en relació el Centre Cívic Jardins de la Pau i els centres educatius del Prat. A partir de la Cultura digital i diferents llenguatges i suports, els alumnes participants treballaran col·laborativament per escriure les seves pròpies històries, contes etc., que compartiran amb la ciutat. Hi poden participar estudiants de 4rt a 6è de primària. Les històries poden ser creades individualment, en parelles o en grups. Enguany la temàtica és: Orígens de les famílies de l’escola. I proposem treballar-la a través de la següent dinàmica: 1- Cada alumne investiga les arrels i orígens (geogràfics i culturals) de la seva família, procedència geogràfica dels seus avantpassats, a què es dedicaven, com vivien, etc. 2- En parelles o grups, es posen en comú els relats que cadascú ha recollit. 3- Individualment o per grups es formalitzen els relats familiars propis o d’algun company o companya.

  1. Es fa un recull, en el format escollit, de les diferents històries que s’han creat a partir dels relats.

Les històries es poden presentar en algun dels següents formats:

  • Text acompanyat de dibuixos (extensió mínima del text: 150 paraules + 2 a 5 il·lustracions)
  • Text acompanyat de fotografies (extensió mínima del text: 150 paraules + 2 a 5 fotografies)
  • Audiovisual (durada màxima: 5 minuts)
  • Altres formats que se us acudeixin: stop motion, podcast, fotografia esfèrica, videojoc, còmic, etc.

Com pots enviar el teu conte, dibuix, audiovisual o altres formats?

  • Has d’omplir el formulari que hi ha més avall. Hi hauràs d’introduir les teves dades, el teu conte i et donem la opció d’adjuntar la teva imatge o suport digital.

Quan has d’entregar el teu conte i il·lustració?

Podràs introduir el teu conte i il·lustració al web del 13 de gener al 13 de març.

Necessites inspiració per crear la teva història? Pots fer un munt de coses i nosaltres et podem ajudar. Si vols més idees vine a veure’ns al Centre Cívic Jardins de la Pau! També et podem ajudar a l’hora de fer el dibuix. Et podem donar idees i eines digitals per fer una il·lustració genial. Vols fer un remix d’imatges? Vols afegir els teus avatars preferits? Vols…? El que se t’acudeixi! Vine amb nosaltres i t’ajudem.

Si necessites ajuda, no dubtis en demanar-la a un adult o envia’ns un correu a sedano@elprat.cat o a moral@elprat.cat

Més avall en aquesta pàgina hi ha una petita explicació sobre com has de pujar el teu suport digital, així com un recull d’aplicacions de dibuix digital per fer la teva il·lustració, i d’altres formats.

Pots fer el teu dibuix a mà, amb un ordinador o amb una tauleta. Si el fas a mà, després pots passar-lo a l’ordinador i fer-lo més divertit! Aquí t’expliquem com ho has de fer per afegir el teu dibuix al conte:

Si fas el dibuix a mà

  • Escaneja’l, i si no pots, fes-li una foto (assegura’t que la qualitat és bona). Si li fas una foto amb el mòbil, l’hauràs de passar a un ordinador fent servir un cable USB o bé te’l pots enviar per correu, wifi, AirDrop o Whatsapp.
  • Si vols modificar el teu dibuix, un cop el tinguis a l’ordinador, obre’l amb un programa d’edició d’imatge (al següent apartat pots trobar alguns programes per fer-ho).

Si el fas directament amb l’ordinador

  • Obre un programa d’edició d’imatges (mira el següent apartat per trobar-ne alguns) i diverteix-te fent el dibuix, canviant colors, etc. Recorda de desar el dibuix a l’ordinador!

Ja tinc el dibuix a l’ordinador. I ara què?

  • Quan el tinguis fet, ja estarà llest per enviar-lo. Afegeix-lo al formulari d’enviament de contes quan t’ho demani. No té cap secret!

Et recomanem aquestes eines:

Les imatges no poden superar els 5 MB i no poden ser més grans que 1.500 x 1.500 píxels.
Si tens algun dubte amb el formulari, envia'ns un correu a moral@elprat.cat, sedano@elprat.cat, o bé truca'ns al 934 78 21 41.
Show/hide terms
Put terms here.