Envia el teu conte

Petits Contes és un projecte en xarxa en el marc d’IntersECCions que posa en relació el Centre Cívic Jardins de la Pau i els centres educatius del Prat. A partir de la Cultura digital i diferents llenguatges i suports, els alumnes participants treballaran col·laborativament per escriure les seves pròpies històries, contes etc., que compartiran amb la ciutat.

Hi poden participar estudiants de 4rt a 6è de primària, en grups de com a mínim 2 persones i de com a màxim un grup classe.

Enguany les temàtiques, proposades pels participants del curs anterior, han de ser:

– Contes terrorífics

– Contes d’animals

Les històries es poden presentar en algun dels següents formats:

  • Text acompanyat de dibuixos (extensió mínima del text: 150 paraules + 2 a 5 il·lustracions)
  • Text acompanyat de fotografies (extensió mínima del text: 150 paraules + 2 a 5 fotografies)
  • Audiovisual (durada màxima: 5 minuts)
  • Altres formats que se us acudeixin: fotografia esfèrica, videojoc, còmic, etc.

Com pots enviar el teu conte, dibuix, audiovisual o altres formats?

  • Has d’omplir el formulari que hi ha més avall. Hi hauràs d’introduir les teves dades, el teu conte i et donem la opció d’adjuntar la teva imatge!

Quan has d’entregar el teu conte i il·lustració?

Podràs introduir el teu conte i il·lustració al web del 8 de gener al 16 de març del 2019.

Necessites inspiració per crear la teva història? Pots fer un munt de coses i nosaltres et podem ajudar. Et proposem que provis el videojoc de Petits Contes; està inspirat en un conte de l’any passat! No en tens prou amb això? Si vols més idees o fins i tot, si vols convertir el teu conte en un videojoc, vine a veure’ns al Centre Cívic Jardins de la Pau!

També et podem ajudar a l’hora de fer el dibuix. Et podem donar idees i eines digitals per fer una il·lustració genial. Vols fer un remix d’imatges? Vols afegir els teus avatars preferits? Vols…? El que se t’acudeixi! Vine amb nosaltres i t’ajudem.

Cada dimarts de 17 a 20 hores obrim la sala d’ordinadors del centre. Allà hi trobaràs un membre de l’equip de Jardins de la Pau que t’ajudarà amb tot això que t’hem explicat aquí. Si necessites ajuda, no dubtis en demanar-la a un adult o envia’ns un correu a lectura@ccjardinspau.org

Més avall en aquesta pàgina hi ha una petita explicació sobre com has de pujar la imatge, així com un recull d’aplicacions de dibuix digital per fer la teva il·lustració.

Pots fer el teu dibuix a mà, amb un ordinador o amb una tauleta. Si el fas a mà, després pots passar-lo a l’ordinador i fer-lo més divertit!

Aquí t’expliquem com ho has de fer per afegir el teu dibuix al conte: 

Si fas el dibuix a mà

  • Escaneja’l, i si no pots, fes-li una foto (assegura’t que la qualitat és bona). Si li fas una foto amb el mòbil, l’hauràs de passar a un ordinador fent servir un cable USB o bé te’l pots enviar per correu, wifi, AirDrop o Whatsapp.
  • Si vols modificar el teu dibuix, un cop el tinguis a l’ordinador, obre’l amb un programa d’edició d’imatge (al següent apartat pots trobar alguns programes per fer-ho).

Si el fas directament amb l’ordinador

  • Obre un programa d’edició d’imatges (mira el següent apartat per trobar-ne alguns) i diverteix-te fent el dibuix, canviant colors, etc. Recorda de desar el dibuix a l’ordinador!

Ja tinc el dibuix a l’ordinador. I ara què?

  • Quan el tinguis fet, ja estarà llest per enviar-lo. Afegeix-lo al formulari d’enviament de contes quan t’ho demani. No té cap secret!

Et recomanem aquestes eines:

També et deixem un enllaç a la web d’Edu365. Clica el botó d’aquí sota per entrar-hi. Allà hi trobaràs pàgines amb un munt d’idees, recursos i tècniques que et serviran per fer el dibuix, tant a mà com a l’ordinador.

Per exemple, podràs trobar idees per fer dibuixos amb ceres, llapis, retoladors, etc. A més, si busques bé trobaràs eines per fer, des del teu ordinador: collages, grafits, avatars, dibuixos amb píxels i fins i tot personatges de Minecraft! 😉

Les imatges no poden superar els 5 MB i no poden ser més grans que 1.500 x 1.500 píxels.
Si tens algun dubte amb el formulari, envia'ns un correu a digital@ccjardinspau.org, o bé truca'ns al 934 78 21 41.
Show/hide terms
Put terms here.