Una gran aventura

Una gran aventura

En aquesta època, a la gran sabana africana, vivien un lleó i un elefant. El lleó es deia Bala i l’elefant Rai. El lleó es deia Bala i l’elefant Ray. La Bala tenia uns llargs bigotis i una gran cabellera; també era molt alegre i intel·ligent.

El Rai tenia una llarga trompa i unes orelles molt grans com en Dumbo; era molt xerraire i una mica vergonyós.

Un dia molt tranquil com avui, mentre parlaven entre ells, van sentir soroll i van veure com li posaven una bossa al cap a la Bala, i al Rai l’agafaven del coll amb una espècie de collaret amb un pal. Els van agafar tots dos i van pujar-los a un camió especial per animals.

Al dia següent, es van despertar, i van veure que estaven en una gàbia. De sobte, van veure una gosseta amb un senyor molt elegant, que deia:

– Demà li ensenyarem a tots dos el zoo, perquè d’aquí a dues setmanes serà la inauguració.

L’home se’n va anar, però la gosseta es va quedar. El Ray li va dir a la gosseta:

-Com et dius? -Estela- va contestar la gosseta.

-Ajuda’ns a sortir!!- va exclamar la Bala.

-D’acord, ens veiem a la nit.

Aquella nit, estaven molt impacients per sortir de la gàbia i llavors l’Estela va anar on estaven ells i a continuació els va donar els plànols de l’edifici i les claus de la gàbia i van poder sortir molt de pressa i sense fer soroll.

El dia següent, l’amo de l’Estela li va dir:

-Sé que has sigut tu la que ha ajudat al lleó i a l’elefant. Té vist per les càmeres de seguretat. Ara seràs tu la que sigui a dins de les gàbies.

L’Estela va posar-se molt trista amb les orelles ben caigudes. Però de sobte, va veure el Ray i la Bala. El Ray li va dir a l’Estela:

-Ara ens toca a nosaltres ajudar-te a tu.

-És veritat!-va afegir la Bala.

L’Estela es va eixugar les llàgrimes amb la seva poteta. La Bala va dir-li al Ray que utilitzés la seva força per poder obrir la gàbia.

I en un moment van poder treure a la gosseta del lloc on estava tancada i per fi van poder ser tots tres lliures.

Mónica Pérez, Carolina Parras, Martí Pidemunt i Aleix Martínez

Temàtica: contes d'animals

Clica aquí per llegir més contes!