Els quatre regnes

Els quatre regnes

Aquesta és l’Aitana, una nena molt simpàtica. Té el serrell del cabell negre fosc i la pell una mica fosca. És molt valenta i també molt endreçada. Té un germà petit de 3 anys. El seu germà és tot el contrari d’ella. Són com el gat i el gos, però s’estimen moltíssim.

A l’Aitana li agrada molt anar a la biblioteca. Cada dimecres, dijous i divendres hi va. Avui és divendres, el seu dia preferit perquè pot anar a la biblioteca dues hores senceres. Li quedaven deu minuts i ja estava recollint quan va veure un llibre que li va cridar l’atenció. Aquell llibre es deia “Els quatre regnes”. El llibre era de color verd, blau, negre i rosa. Va anar a la part on no hi havia gent per poder llegir-ho en pau. Va anar passant les pàgines. Quan anava per la pàgina tretze va veure un dibuix d’un mapa amb quatre regnes i el va tocar. De cop i volta, va aparèixer en un lloc que no li sonava de res. No estava en el mateix lloc d’abans.

– On està la bibliotecària? I els llibres? – es va preguntar l’Aitana molt espantada.

L’únic que veia era un bosc abandonat i una muralla molt alta i molt gran, feta de maons i amb punxes de ferro.

Estava observant la muralla quan va veure una ombra molt estranya, es va girar i quan va veure el que era aquella ombra se li va sortir el cor pel pit. Era un unicorn!!! De color rosa, lila, blau, verd amb purpurina i quasi més alt que l’Aitana.

– Hola nena, què fas aquí? – va dir l’unicorn.

L’Aitana sense por li va respondre:

– Em dic Aitana! I tu, qui ets?

– Jo sóc en Peter, un unicorn, i també el rei del món de la fantasia. – El món de la fantasia?

– No coneixes els quatre regnes?

– Ara que ho dius… és el títol del conte que estava llegint!

– Bé, no em queda més remei que explicar-te això dels quatre regnes. Primer està el món de fantasia on jo sóc el rei, és el més gran i poderós de tots i només està habitat per unicorns. El segon més poderós és el món aquàtic. La seva reina és la Balena Tara, és molt simpàtica però no li portis la contrària perquè si no, s’enfadarà. Aquell món està habitat per dofins, taurons i balenes. I per últim, el regne dels felins, el món més petit on el seu rei és el Lleó Josh. És molt seriós, però quan agafes confiança amb ell és molt graciós. Allà habiten tigres, lleopards i lleons.

– Però… només has dit tres regnes, i al llibre posava que eren quatre – va dir l’Aitana.

– Sí, veus aquella muralla?

– Sí, abans l’estava mirant i no sabia què feia allà.

– Doncs, darrere de la muralla està amagat el món de les mascotes. La seva reina és la gata Shaira. En aquell món habiten gats i gossos.

– I per què està dividit per una muralla?

– La muralla la vam posar perquè sempre estaven intentant robar-nos terreny i d’aquella forma ho podíem evitar.

– Puc anar a veure tot aquest territori? – va preguntar l’Aitana.

– Sí, però no t’apropis ni a la muralla ni al bosc, perquè està molt a prop del món de les mascotes.

– D’acord.

Es va fer de nit i el Peter la va convidar a passar la nit al seu regne. L’Aitana per la nit es va escapar perquè tenia curiositat per veure el que hi havia al bosc. De cop i volta, l’Aitana va veure un gat, el va seguir i va passar per tot el bosc, i quan va arribar al final, va veure una porta que travessava la muralla i donava al regne de les mascotes.

El gat va passar i l’Aitana el va seguir. El gat li va fer una agradable salutació. Ella, es va quedar molt sorpresa perquè aquell gat era del món dels dolents i l’Aitana va preguntar:

– Com és que em tractes tan bé si ets del món dels dolents?

– Dolents! Mira, em presento, jo sóc la Shaira la reina del món de les mascotes. I nosaltres no som dolents. Ara t’explicaré la història: al principi només hi havia dos regnes, les mascotes i la fantasia. La fantasia estava tot el dia robant-nos terreny, segrestant-nos perquè fossin els seus esclaus i fent-nos la guerra. Al final, vam posar aquesta muralla per protegir-nos. I no vam voler sortir mai per por. Però un dia vam escoltar un soroll molt estrany, vam sortir i vam veure dos regnes més: els aquàtics i els felins. I el Peter va convèncer als altres mons que nosaltres érem els dolents, quan en veritat, són els del món de fantasia.

L’Aitana es va quedar molt sorpresa amb això i no sabia a qui creure. Però al final, va creure a la Shaira perquè ho va explicar amb serietat i amb sentiment al contrari del Peter. L’Aitana estava a punt de marxar quan la Shaira va dir:

– Espera, que tinc una foto!

I li va ensenyar una foto en què sortia el Peter esclavitzant molts gats i gossos. L’Aitana i la Shaira van anar per tots els regnes ensenyant la foto que tenien. I tots els regnes van saber la veritat de què el Peter els va enganyar a tots. Van anar els 3 mons a destruir el món de fantasia. I amb els mons que hi havia van construir només un on conviure tots els mons per sempre. I com no havia de ser d’una altra manera, van destruir la muralla tots junts.

Laia Garcia, Monica Seoane Oriol Aragonés i Aitor González

Temàtica: contes d'animals

Clica aquí per llegir més contes!