La família de l’edat mitjana

La família de l’edat mitjana

Hi havia una vegada, una família de quatre membres i un gos, que va decidir viatjar al passat, a l’edat mitjana. Aquests quatre membres eren: la Judith, la Noelia, l’Andreu, la Loli i el gos Teddy.

Doncs resulta, que un dia anaven els quatre pel carrer parlant del que farien a l’estiu que s’acostava i allà va sortir un tema molt estrany que tots es van preguntar: “Com vivien els Camperols a l’edat mitjana?” Llavors a partir d’aquell moment van començar a imaginar-se que ells eren a l’edat mitjana i que eren camperols que vivien al costat d’una granja. El seu dia a dia és molt diferent al nostre. Pel matí, quan l’Andreu i la Loli es despertaven, mentres que la Judith i la Noelia dormien s’anaven a caçar de bon matí per poder menjar durant aquell dia.

Seguidament, quan havien caçat algun animal, tornaven cap a casa. La casa no era de maons amb ciment sinó que, era com una petita “habitació” on servia per tota la família i per totes les coses que havíen de fer, és a dir: menjar, dormir, cuinar… que estava feta amb fusta i el sostre de palla.

El dia ho passaven treballant al camp sense parar, excepte l’hora de dinar i a partir del sopar. Les hores de menjar, no us creieu que són fàcils perquè no és com ara que hi han fogons i vitroceràmique sinó que amb pals has de fer foc i torrar l’animal caçat. Les nits eren fosques i molt fredes tots al mateix llit, perquè no hi havía més espai. I així successivament.

Com ja van provar un parell de dies com si fossin camperols i no els hi va agradar, van decidir tornar a viure com a persones normals. L’Andreu, la Loli, la Judith i la Noelia van treure una gran conclusió: S’ha d’aprofitar tot el que tenim avui dia, ja que en els avantpassats no ho tenien hi ha sobre no SABEM valorar el que tenim i encara demanem més. També s’ha d’aprofitar el temps al màxim.

Noelia Prado Pérez

Temàtica: contes de l'edat mitjana

Clica aquí per llegir més contes!