El princep i la princesa

El princep i la princesa

Aquesta historia va passar l’any 1779 a l’edat mitjana en un poble a les afores del Prat. Un dia una princesa que es deia Isabel estava passejant pel seu poble quan, de sobte, uns lladres van aparèixer i la van agafar tapant-li li la boca i acordant-li les mans i els peus. Una vegada que la princesa no es podia moure la van ficar dins d’un carro i la van portar a un amagatall que ningú sabia on era.

Quan el príncep Francesc es va assabentar què li havia passat a la princesa es va desmaiar. Al despertar-se va anar corrents a buscar la seva armadura i el seu cavall i va pujar a sobre per anar a salvar a la princesa. Però es va adonar que ell sol no podria fer-ho i va concentrar a tots els cavallers del pobIe per a què li ajudessin. El príncep els hi va dir:

-Cavallers ajudeu-me a buscar a la princesa que uns lladres se l’han emportat.

-Si príncep t’ajudarem -van dir els cavallers.

I tots plegats van començar el viatge, amb els seus cavalls i els seus carretons, per poder trobar a la princesa i tornar-la de volta al poble. Després de quaranta- vuit hores a sobre dels cavalls… s’escolta la veu d’un dels cavallers:

-Falta molt per arribar? -va preguntar angoixat.

-Crec que ja hem arribat -va contestar un altre.

-Si, cavallers ja hem arribat -va dir el príncep.

Van baixar dels cavalls i van veure darrera d’uns arbres un amagatall. Van començar a caminar fins trobar-se amb ells lladres, que sorpresos van dir:

-Ostres ens heu trobat!! Allibereu la princesa!! -va dir el príncep.

-Si lluiteu i guanyeu la llibertat de la princesa serà vostra i si no guanyeu la matarem.

-Com que la matareu?

-Si, ja ho heu escoltat. Si no guanyeu la matarem.

-D’acord lluitarem.

I van lluitar i lluitar fins que van guanyar i van alliberar a la princesa. Van tornar al poble, es van casar i van tenir tres fills, dues nenes i un nen que els i van posar de nom: Joanna, Iker i Montse.

Joanna Vargas Santos

Temàtica: contes de l'edat mitjana

Clica aquí per llegir més contes!