El noble cavaller

El noble cavaller

Fa molts anys hi havia un noble que vivia en el seu castell com un rei però per un altre banda estava també el seu camperol que no parava de treballar tot el dia en les seves terres. El camperol estava molt cansat de treballar.

El noble l’hi pagava la meitat del que tenia que cobrar però ell era molt dolent i àvar i es creia sempre el millor noble de les terres del voltant. Els seus amics es van adonar que s’estava convertint en una persona dolenta i sense sentiments. Un bon dia, el noble va aprendre la lliçó de la seva vida. El camperol va deixar de treballar en les seves terres i va marxar a un altre lloc on va conèixer un noble molt amable i bo.

Els amics del noble es van començar a cansar d’ell, sempre feia coses per ferir a la gent i un dia van decidir deixar-lo de costat. Després de tot el que li va passar, el noble es sentia molt sol, deprimit i avergonyit per tot el que havia fet. Aleshores es va parar a pensar de quina manera podria arreglar-ho tot.

Al dia següent va reunir al camperol i els seus amics i van parlar durant moltes hores sobre quina podria ser la solució perquè tots estiguessin contents. Va decidir amb el camperol que podia fer pauses quan volés però amb la condició de que acabés el treball que tenia que fer cada dia. El camperol va tornar més content a les seves terres. Amb els seus amics ho va tenir més difícil ja que els hi tenia que demostrar cada dia que canviaria la seva actitud, tornant-se un home bo.

Després d’alguns mesos tot el que van parlar plegats en aquella reunió va donar els seus fruits i tot va tornar a la normalitat.

Sergio Terol Ruffo

Temàtica: contes de l'edat mitjana

Clica aquí per llegir més contes!