El follet Poca-soltes

El follet Poca-soltes

Fa 400 anys, al segle XVI, en terres molt llunyanes governava un rei anomenat Marcos. Ell només volia diversió. El seu follet reial se’n va anar de vacances gràcies a una bona quantitat de diners, però ara qui distrauria al rei? Va anar en busca d’un altre follet, però no va escollir l’adequat.

Va escollir el més poca-soltes, despistat i oblidadís. Per ell era perfecte. El nou follet es deia Manolito peus de plata. Quan va arribar al castell va al·lucinar mandonguilles. Deia que era un castell digne d’un rei amb la diversió en la sang. Ell tenia una habitació, tan sols per ell, només va arribar amb: cinquanta bosses de roba, deu de sabates i cinc de higiene, però a l’hora d’ordenar, res de res. L’habitació sense ordenar però a ell li era igual.

L’altre follet va arribar de les vacances, quan va veure que hi havia un desconegut ocupant la seva habitació. El rei va acomidar a l’altre follet i va contractar a Manolito peus de plata. Manolito va acabar governant, i com no volia veure a ningú amb cara trista, va decidir donar diners a la gent, és clar seguint treballant.

«Ningú pobre, ningù ric!» Aquelles van ser les paraules del millor governador d’aquella epoca. Manolito peus de plata.

Fi

Ainoa Castillo Espinos

Temàtica: contes de l'edat mitjana

Clica aquí per llegir més contes!