El noi inventor

SEGON PREMI
DE LA CATEGORIA

Era una vegada, en un poble que s’anomenava El Prat, hi vivia un noi que es deia Jan. Tenia vuit anys i era molt llest, tan llest era que inventava coses.
Un bon dia, pensant i pensant, es va inventar una màquina per fer que els aliments es multipliquessin. La va anomenar ” El multipliqueitor”.
Va ficar un plat d’espaguetis a dins de la màquina, va clicar el nombre tres i van sortir tres plats. El Jan es va posar molt content, perquè així podria ajudar a molta gent que estava passant gana.

Va portar El multipliqueitor a l’Ajuntament, li va ensenyar a l’alcalde i li va dir:

– Miri alcalde la màquina que he inventat! Multiplica els aliments! Ja no hi haurà gent que passi gana!

L’alcalde es va posar molt content i va trucar al Prat ràdio per explicar-ho. Un periodista va anar a l’Ajuntament per veure la màquina i transmetre la notícia.

Van treure la màquina a la Plaça de la Vila i la gent que estava escoltant la ràdio va començar a arribar allà. Van donar aliments a tothom, ningú es va quedar sense menjar i, després, van portar la màquina a altres pobles per poder donar de menjar a la gent que passava gana. El Jan estava molt content i va continuar inventant màquines per ajudar la gent que ho necessitava.

Conte contat, conte acabat.