Clara i l’unicorn

Clara i l’unicorn

PRIMER PREMI
DE LA CATEGORIA

Clara, un nena de cabell llarg, alta i d’ulls verds, sempre somiava amb trobar un unicorn blanc i amb una banya daurada. El seu avi sempre li explicava històries d’unicorns que concedien desitjos als nens que es portaven bé.

Una nit estelada, mentre Clara dormia, un estrany soroll en el jardí de la casa la va despertar. Clara va mirar per la finestra i va veure un bell unicorn blanc com la lluna plena, i amb una banya daurada que brillava com un estel.

L’unicorn la va mirar i encara que no parlava, Clara va poder escoltar la veu de l’animal dins del seu cap que li deia:

– Clara, sé que tenies moltes ganes de poder veure un unicorn i he vingut a que compleixis el teu somni. I com sempre et portes bé, podràs demanar-me un desig. Però pensa el que vas a demanar. Solament tens una oportunitat.

La nena va començar a pensar perquè li agradaria demanar moltes coses, però al final va decidir que volia viatjar fins a Egipte i veure les piràmides muntada en l’unicorn.

– Porta’m a Egipte a conèixer les piràmides! -li va demanar Clara.
L’unicorn es va apropar a la nena i aquesta es va muntar d’un salt molt contenta. Ràpidament el cavall de la banya daurada va saltar cap als núvols. En pocs minuts, després d’un viatge màgic, van arribar fins a una de les piràmides i van entrar en ella. Clara va poder veure la tomba d’un faraó i tots els seus objectes mes preuats amb els quals va ser enterrat. Així van estar gairebé fins a l’alba. Perquè l’unicorn havia de tornar a la seva llar abans de la sortida del sol.

Van tornar a casa de Clara en un obrir i tancar d’ulls. I el comiat va ser tan ràpid que, quan Clara va despertar en el seu llit, no estava segura de si havia estat un somni el seu viatge amb l’unicorn. Però quan Clara es va aixecar per esmorzar es va sorprendre en posar-se les seves sabatilles. Estaven plenes de sorra del desert. Havia estat veritat.