Una gallina de pota blava a la selva

Una gallina de pota blava a la selva

SEGON PREMI
DE LA CATEGORIA

Una gallina de pota blava que vivia en una granja i es deia Carxofeta, volia anar-se’n de vacances.
Un dia el granger va entrar al galliner amb un cistell amb menjar, quan el granger es va despistar la gallina Carxofeta va entrar al cistell.
Un cop dins la casa la gallina va veure una maleta i va pensar: les maletes sempre porten a algun lloc. I es va ficar a dins.

El granger tenia la maleta preparada per marxar a la selva on vivia el seu germà. Se’n va anar amb avió. Quan l’avió va aterrar se’n va anar a casa del seu germà.

La Carxofeta va sortir de la maleta, es va escapar per la finestra i se’n va anar a la selva.
Es va buscar un lloc tranquil i va començar a ficar ous, en va ficar tres. Se’n va anar a menjar i quan va tornar els ous ja no hi eren.
Va començar a buscar-los i per fi els va trobar al costat del riu. Els va covar fins que va arribar un dia que els ous es van obrir.

La gallina es va espantar quan va veure que els seus fills eren cocodrils petits i els cocodrils pensaven que ella era la seva mare. La Carxofeta va pensar que s’havia equivocat agafant els ous, però ella va decidir que cuidaria dels cocodrils.
Va començar a picotejar cucs i els cocodrils no sabien que menjar. La gallina els hi va ficar uns quants cucs a la boca, els van provar i els hi va encantar.
La Carxofeta va decidir quedar-se a la selva a viure amb els seus fills cocodrils .
I aquesta es la història d’una gallina de pota blava que ara viu a la selva.