Les mentides del lloro

PRIMER PREMI
DE LA CATEGORIA

Fa uns mesos, els veïns del Prat de Llobregat estaven molt preocupats. Un bon dia un veí de la ciutat, un senyor molt vellet, anomenat Pep, estava molt trist, ja que no volia que posessin en la seva ciutat, l’Eurovegues, i per tant que el delta del Llobregat, desaparegués. En Pep va decidir anar al Delta i parlar amb un lloro perquè la seva preocupació no el deixava viure.
El lloro, en veure’l tan preocupat, li va fer cas, i va tenir una brillant idea, se’n va anar d’on estava fins arribar a on estaven els seus amics, vora el riu. El lloro va intentar fer el que volia en Pep, perquè no estigués trist, i l’ecosistema on ell i els seus amics vivien, no desaparegués i no hagués d’emigrar, ja que els camps del Prat, són els millors i on més espècies hi trobem.
El lloro Calipso va parlar amb els ocells del Delta, i els va dir que havien de contar mentides per aturar l’Eurovegues. Es van repartir per tot el Delta i quan van arribar els directius, en Calipso i tots els ocells van començar a dir mentides. Deia en Calipso: aquí no es pot edificar perquè hi ha monstres sota terra. Els cabussets deien que hi ha molta aigua i s’enfonsarà tot si hi edifiquen. I l’ànec collverd que hi ha plantes que contaminen i amb això s’activa la flora i parlen les carxofes, els apis i les bledes. Tots comptaven mentides i els directius van sortir corrents. Finalment, els homes van decidir que el millor seria no edificar-hi res en els camps del Prat de Llobregat, perquè sinó, no els ni aniria bé el negoci. Van aturar l’Eurovegues, i la preocupació d’en Pep i les espècies del Delta del Llobregat , ja no existia. El lloro Calipso va anar a casa d’en Pep a explicar-li que estava tot solucionat, que ja podia viure tranquil i passejar sempre que volgués pels camins del Delta. En Pep va convidar al lloro i a totes les espècies a passar les nits a casa seva, per explicar històries, així li farien companyia, i els animals s’ho passarien bé.
No s’han de dir mentides però hi ha un dit que diu:
Una mentida ben composta val molt i poc costa.